Martijn Padding

LOCATIE: Huis73 (voorheen Babel)
ZAAL: Pleitzaal
DATUM: za 14 nov. 2020, om 14:00 (-14:30) en za 14 nov. 2020, om 16:00 (-16:30)

Anna Enquist

In ‘November Music’ speelt Thies Roorda de première van One Flute, een werk voor fluit solo dat Martijn Padding voor hem schreef in opdracht van Rien de Reede.
Martijn Padding heeft geprobeerd letterlijk en figuurlijk ‘maatwerk’ te leveren door het werk ‘op de persoon’ te schrijven. Het heeft geresulteerd in een 7-delige compositie met een rijk palet aan emoties en uitdrukkingsvormen.

Anna Enquist was aanwezig bij een informele try-out van het werk, hetgeen haar inspireerde tot het schrijven van drie gedichten die de (klank van de) fluit, en de fluitist tot onderwerp hebben. Mede gevoed door de rol van het instrument in de mythologie gaven veel componisten welbewust de fluit een rol in hun werken en door de eeuwen heen kozen veel dichters de (mythologische) fluitist tot thema.

Twee onderling verbonden premières dus: Anna Enquist reciteert haar eigen werk, Thies Roorda speelt Padding.

13e Zomercursus voor jonge fluitisten in Toscane

24 – 29 Augustus 2020,13e Zomercursus voor jonge fluitisten in Toscane
Thies Roorda: [emeritus] Radio Filharmonisch Orkest
Website Thies
Rien de Reede: [emeritus] Koninklijk Concertgebouw Orkest
 

Dagelijks:
– De dag wordt begonnen met een yoga klas (Voorafgaand aan de andere lessen. Niet verplicht, maar van harte aanbevolen). (50’)

– Groepsles over ademhaling en toonvorming, maar ook toonladders en akkoorden. (45’)

– Elke deelnemer krijgt drie individuele lessen. (40’)

– Rien de Reede zal twee repertoireklassen geven over historische uitvoeringspraktijk met als uitgangspunt de Sonate in e-klein van J.S. Bach, en het Concert in G-groot van W.A. Mozart.

Ademhaling en toonvormingslessen worden gegeven aan de hand van: Marcel Moyse, 24 Petites ét́udes mélodiques.

Techniekklas: Toonladders volgens Taffanel & Gaubert (EJ 4); Arpeggio’s volgens Reichert no. 2 (Uit het hoofd, tevoren voor te bereiden!).

Repertoire en/of orkeststudies naar keuze van de student.

Buonconvento Via Rosselli

De lessen beginnen op maandag 24 August om 10.00 uur. in Buonconvento (Si). De laatste les zal zijn op zaterdag 29 augustus om 17.00 uur. Op de vrije dag (27 augustus) zijn de studenten in de gelegenheid om de stad Siena te bezoeken, of één van de vele omringende charmante dorpen.

Elke deelnemer dient zorg te dragen voor zijn eigen onderkomen. Als hotelaccommodatie biedt Buonconvento o.m. Albergo Roma. Hier verblijft (en eet!) men voor een aantrekkelijke prijs. Vermeld vooral dat je aan de cursus deel zult nemen!

Het samen delen van een kamer maakt de prijs per dag/nacht niet altijd goedkoper. Vraag hierover informatie bij het hotel.

Er zijn ook andere mogelijkheden in het dorp, zoals bijvoorbeeld Hotel Ghibellino (een beetje luxueuzer en dus duurder dan Albergo Roma) of een losse Bed & Breakfest voorziening. Veelal geven studenten de voorkeur aan Hotel Ghibellino dat in samenwerking met Albergo Roma ook heel of half pension biedt (mezza pensione/pensione completo)

Hotel Ghibellino en Albergo Roma in Buonconvento gebruiken hetzelfde telefoonnummer: 0039.0577.806021. E-mails voor reservering kunnen gezonden worden naar: info@hotelghibellino.it (Vermeld dadelijk bij boeking duidelijk welk van beide hotels jouw reservering betreft!)

Een deelnemerslijst zal beschikbaar zijn vanaf 15 mei.

Prijs voor de cursus (als actieve deelnemer): € 385,00.
Schrijf je in voor de zomercursus door middel van een simpele email aan riendereede@icloud.com Vermeld alsjeblieft je studiefase, je leeftijd, en het repertoire dat je in de lessen wenst te spelen.

Het verdient aanbeveling om tijdig te boeken, aangezien er slechts plaats is voor 8 actieve deelnemers!

Na inschrijving ontvang je een email ter bevestiging met tevens het verzoek om een aanbetaling te verrichten van €150,00 vóór 15 mei. Pas na ontvangst van de aanbetaling is je inschrijving definitief.

Maak de aanbetaling over aan:
Bankrekening (Bancoposta) no. 28983583 op naam van M.H. de Reede
Adres van de bank: Uffizio postale, Via di Bibbiano, 53022 Buonconvento, Italië.
IBAN: IT 90 K 07601 14200 000028983583
BIC: BPPIITRRXXX

De aanbetaling zal niet meer worden teruggestort bij afmelding ná 1 Juli 2020. Het resterende bedrag ter grootte van € 235,00 dient op de eerste cursusdag te worden voldaan.
Toehoorders zijn welkom voor € 40,00 per dag of voor € 150,00 voor de gehele cursus).

Buonconvento kan per trein bereikt worden (de lijn Roma-Grosseto-Buonconvento of de lijn Firenze-Siena- Buonconvento). Voor de busdienst Siena-Buonconvento zie de website.

Thies Roorda
Webdesign: Wout van den Berg

Photography: Annelies van der Vegt & Wout van den Berg

©April 2018
Share This