11 – 16 Juli 2022 – 15e Zomercursus voor jonge fluitisten in Toscane

Thies Roorda: [em.] Radio Filharmonisch Orkest
Website Thies
Rien de Reede: [em.] Koninklijk Concertgebouw Orkest

Met vreugde kondigen wij onze 15e zomercursus voor fluitisten aan. De cursus is bedoeld voor conservatoriumstudenten en jonge professionals of amateurs met professionele aspiraties.
Het vorig jaar kon de cursus met minimale beperkingen doorgang vinden, en we verwachten dat we ook dit jaar weer hard aan het werk kunnen gaan.

De cursus biedt:
Dagelijks:
– Yoga klas (Voorafgaand aan de andere lessen. Niet verplicht, maar van harte aanbevolen) (50′)

– Groepsles over ademhaling en toonvorming, maar ook toonladders en akkoorden (45’)

– Elke deelnemer krijgt drie individuele lessen (40’)

– Rien de Reede zal twee repertoireklassen geven over historische uitvoeringspraktijk met als uitgangspunt de Sonate in E-groot van J.S. Bach, en het Concert in G-groot van W.A. Mozart.

Repertoire en/of orkeststudies naar keuze van de student.

Benodigd materiaal/voorbereiding:
Techniekklas: Toonladders volgens Taffanel & Gaubert (EJ 4); Arpeggio’s volgens Reichert no. 2 (uit het hoofd, tevoren voor te bereiden!).

Ademhaling en toonvormingslessen worden gegeven aan de hand van: Marcel Moyse, 24 Petites ét́udes mélodiques.

Prijs voor de cursus als actieve deelnemer: € 385,00.
Toehoorders: € 40,- per dag, of € 150,- voor de gehele cursus.

Buonconvento Via Rosselli

Schrijf je in voor de zomercursus door middel van een email aan riendereede@icloud.com
Vermeld alsjeblieft je studiefase, je leeftijd, en het repertoire dat je in de lessen wenst te spelen.
Tijdig boeken wordt aanbevolen, aangezien er slechts plaats is voor ACHT actieve deelnemers!

Na inschrijving ontvang je een email ter bevestiging met tevens het verzoek om een aanbetaling te verrichten van €150,00 vóór 4 april. Pas na ontvangst van de aanbetaling is je inschrijving definitief.

Maak de aanbetaling over naar:
IBAN: IT 90 K 07601 14200 000028983583 (Bancoposta) op naam van M.H. de Reede.
Adres van de bank: Uffizio postale, Via di Bibbiano, 53022 Buonconvento, Italië. BIC: BPPIITRRXXX

De aanbetaling zal niet meer worden gerestitueerd bij afmelding ná 15 mei 2021. Het resterende bedrag ter grootte van € 235,- dient op de eerste cursusdag te worden voldaan.

De lessen beginnen op maandag 11 juli om 10.00 uur in Buonconvento (Si). De laatste les zal zijn op zaterdag 16 juli om 17.00 uur. Op de vrije dag (14 juli) zijn de studenten in de gelegenheid om de stad Siena te bezoeken, of één van de omringende mooie dorpen.

Afhankelijk van de geldende maatregelen in Italië zal aan het begin van de cursus de deelnemers worden verzocht hun vaccinatiebewijs/green pass/QR-code te tonen.

Elke deelnemer dient zijn eigen onderkomen te organiseren. Als hotelaccommodatie biedt Buonconvento onder meer het recent geheel vernieuwde Albergo Roma. Hier slaapt en eet men voor een aantrekkelijke prijs. Vermeld vooral dat je cursusdeelnemer bent! Het delen van een kamer maakt de prijs per nacht niet altijd goedkoper. Vraag hierover informatie bij het hotel.
Er zijn ook andere mogelijkheden in het dorp, zoals bijvoorbeeld Hotel Ghibellino of een zelf te zoeken Bed & Breakfast. Hotel Ghibellino biedt in samenwerking met Albergo Roma ook heel of half pension (mezza pensione/pensione completo).

Reserveren:
Albergo Roma/Hotel Ghibellino

Buonconvento kan per trein bereikt worden (de lijn Roma-Grosseto-Buonconvento of de lijn Firenze-Siena- Buonconvento). Voor de busdienst Siena-Buonconvento (sneller dan de trein!) zie de website.

Thies Roorda
Webdesign: Wout van den Berg

Photography: Annelies van der Vegt & Wout van den Berg

©April 2018
Share This